Seværdigheder

Velkommen til den lille by med de store muligheder!
Faaborg egnen er altid et besøg værd. Omgivet af en usædvanlig smuk natur, findes et attraktivt købstadsmiljø med mange spændende indkøbsmuligheder.

Svanninge Bakker ( De sydfynske Alper ) er en naturoplevelse. Bakkerne blev dannet i slutningen af den sidste istid for godt 15.000 år siden. De smukke bakker er en tumleplads for både børn og voksne. Eller rolig rekreation for dem, der ønsker det. Ved Dalkildegård i den nordlige del af bakkerne, finder man éen af Danmarks smukkest beliggende golfbaner.

Faaborg Golfklub har arbejdet med miljø siden 1996, hvor golfbanen udarbejdede sit første grønne regnskab. Siden er mere kommet til og klubben er i skrivende stund den eneste golfklub i Danmark, der arbejder ud fra det internationalt anerkendte ” Committed to Green”- program. Golfbanen har 18 huller og ligger utrolig idyllisk i Svanninge Bakker. Bakkerne fra istiden – med de store skove – har altid været en særlig oplevelse. Meget varierende og en udfordring – uanset handicap.

Klokketårnet er en del af Faaborgs oprindelige sognekirke Sct. Nicolai og er byens vartegn. Kirken er fra ca. 1250, mens selve klokketårnet er bygget i slutningen af 1400-tallet. Tårnet har et af Fyns største klokkespil. Det er et meget fornemt klokkespil med 38 klokker, som blev skænket kirken i 1960. 4 gange i døgnet sender klokkespillet sine smukke toner ud over by og sogn.

Veterantoget. Den 1 april 1882 fandt den officielle indvielse sted, hvor jernbanen samlede Faaborg, Korinth og Ringe. Banen startede med 3 damp-lokomotiver, 7 personvogne og 32 godsvogne. Den dag i dag, råder banen over et tog fra 1930 med det originale teaktræ fra denne tid. I juni, juli og august vil der være mulighed for at opleve den gamle levn. Se:http://www.sfvj.dk/

Det Sydfynske Øhav, og specielt området omkring Faaborg er et lystfiskerparadis. Der er et væld af små hyggelige havne, man frit kan vælge imellem. Nogle ligger tæt på Faaborg Centrum. Fra Faaborg går der færger til øerne: Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø. Fra Bøjden ca. 10 km NV for Faaborg, kan du tage færgen til Fynshav på Als.

Faaborg Museum er et af Danmarks smukkeste kunstmuseer, med samlinger fra bl.a. Fritz Syberg, Peter Hansen, Kai Nielsen m.fl.

Vægterture er en oplevelse som De ikke må undvære. Hvor langt tilbage i tiden, Faaborg har haft vægtere, må stå hen i det uvisse, men første gang, vi hører om dem er i 1592. Med indførelsen af et kommunalt politikorps forsvandt vægterinstitutionen i offentlig regi. Faaborg Turistbureau har genoptaget vægterens rundgang i byen. Der er vægterrundgang hver sommer, den 27. juni – 21 august, hver torsdag-fredag-lørdag og søndag, kl. 21.00, med start fra Faaborg Klokketårn.

Velkommen til…

Share This